keskiviikko 2. kesäkuuta 2010

Pihinää ja puhinaa

Yhtä pahalla tuulella jatkui tämäkin päivä. Jostain kumman syystä juuri nyt, keskellä kauneinta kesää, tunnun saavan opetuksia elämästä joka taholta. Ja opetukset eivät ole olleet positiivisia.

1. Ei ole mitään väliä, että tiedät jonkin asian toimivan ja tuottavan tuloksia, jos ne tulokset eivät näy kaupungin budjetissa. Sillä vain rahalla on merkitystä. Aivan sama mitä yrität piipertää, jos puolustettavasi on vain maahanmuuttaja. Hajoita ja hallitse! Osoita alaisillesi, että sinullapas on valtaa. Niin se menee, vaikka muuta halusin uskoa.

2. On tärkeää, ettet tallo kenenkään asteikossa ylempänä olevan varpaille. Missään asiassa. Siksi pienetkin asiat on hyvä kierrättää kaikilla johtoportailla. Tässä asiassa rahaa ja aikaa ei toki lasketa, sillä kaikkien on hyvä oppia ja muistaa nämä "nykyajan" kastit.Hyshys hiljaa, jos et ole samaa mieltä...

3. Sinä, "asiantuntija", olen kentän kanssa hyvää pataa ja niinpä sinä saat olla se, joka kentälle saat kertoa nämä uusimmat uudistukset. Ja tokihan muistat kertoa neutraalisti ja uskoa muutoksen olevan vain hyvästä.

4. Älä kirjoita kirjelmää, älä valita.Millään et voi vaikuttaa. Yritä suhtautua muutoksiin positiivisesti ja miettiä miten voisit uudet resurssit parhaiten hyödyntää. Ota työ työnä ja älä mieti liikaa. (näin varmaan teenkin, mutten ihan vielä tänään...)

Siinäpäs sitä tämän viikon opit. Onko kumma, jos on vähän motivaatio hakusessa ja "ura" mietinnän alla?  Raha, raha, raha. Sillä se maailma pyörii. Voi surku!

3 kommenttia:

  1. Olen noissa maahanmuutaja-asioissa (kokemuksen aanella) sita mielta,etta tilastot pitaa saada nayttamaan hyvilta ja hienoilat kaikkine uudistuksineen.Kaytannössahan ne on myös otettu kunnissa kayttöön,mutta toteutus onkin jo mtoinen asia.Siihen ei enaan panostetakkaan.Johtoporras paattaa,ja työntekija on aika pieni nappula tassa,vaikka se työntekija sen suurimman työn tekee,ja ne vaikeudet nakee.
    Asenne on myös monessa taysin vaaranlainen.

    Tsemppia työhön.Helppoa se ei ole.

    VastaaPoista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  3. Omassa työssäni olen tekemisissä "ummikko" lapsien kanssa. Kyseessä on siis käytännössä heidän koko tulevaisuus. Jos nyt "pohjatyö" tehdään huonosti ja säästetään, on edessä vaikeuksia koulussa. Ja se on niin turhaa, kun asiaan voitaisiin vaikuttaa !! Mutta ei... tilastot hienoiksi ja vähän toki pitää säästääkin. Ja niin hullu säästö, kun se kostautuu kuitenkin jossain vaiheessa !!

    VastaaPoista