keskiviikko 14. heinäkuuta 2010

Tautia pukkaa

Pari paivaa sitten alkoi kumma sairastelu kujallamme. Ensin ylakerran vuokralaisten molemmat pojat alkoivat oksennella ja tarisivat vaikkei kuumetta ollutkaan. Hetkea myohemmin miehen serkun lapset alkoivat oirehtia samoin. Sen jalkeen toinen kalyista. Sitten keskikerroksen muksut ja lopuksi eilen illalla oma poika tyhjensi vatsansa monesti.


Kotitohtorit diagnosoivat seuraavan:


- liikaa aurinkoa.
- elimet ovat vilustuneet liiasta uimisesta
- kalaa on syöty jugurtin kanssa
- liikaa hapokkaita juomia
- joku on katsonut pahalla
- lapset ovat istuneet kylmalla kivetyksella


Kotitohtorit neuvoivat seuraavaa:


- oksennuksen jalkeen kahvinpurua kielelle
- keitettya sitruunaa sekoitettuna minttuun
- makeaa nescafea
- antibiootti pistos tarvitaan


Lopulta pahiten sairaana olevat vietiin yolla sairaalaan, jossa laakari totesi viruksen olevan taudin aiheuttaja ja siihen auttavan levon, syömattömyyden ja kunnon nesteytyksen.


Kukapas sita olisikaan taas yabanci gelinia kuunnellutkaan?? :-D

3 kommenttia:

  1. Varmaan muistivat myös huomauttaa, etta ollaan kotona oltu ilman terlikkeja, vahemmastakin sairastuu!! (sain kuulla taman olevan myös syyna vatsakramppeihini, joita kerran kuukaudessa naisena sairastan ;))

    VastaaPoista
  2. Meilla monasti mies sairaana innostuu noista monista "hyvista" neuvoista.Joudun toppuuttelemaan kovalla kadella.Joten hyvin tuttua on.
    Pikaista paranemista sinne kaikille.

    VastaaPoista
  3. Joo, terlikit on syyta muistaa pitaa jalassa. Huomasin myos jo langettavani muutamat rukoukset 'to whom this might concern', kun vein muksut iltauinnille. Jos sen jalkeen olisi muksut olleet kipeet, ei kukaan olisi tapausta unohtanut saati jattanyt taakseen..

    VastaaPoista