sunnuntai 21. maaliskuuta 2010

Elä hetkessä !

Näin viime yönä unta, jossa olin isäni kanssa vanhassa autossani keskellä ruuhkaa Malesian pääkaupungissa Kuala Lumpurissa. Yritin neuvoa häntä vasemmanpuoleisessa liikenteessä ja opastaa kahta suurta katua pitkin (joita olin juuri edellisiltana miettinyt). Jossain vaiheessa poistuin ostoksille KLCCn ja jätin isälleni ohjeet ajaa auto kadun toiselle puolelle ja odottaa siellä minua.
Unessa oli mukana tutut tuoksut, ruuhkan äänet ja tuttu kostea lämpö. Heräsin tunne kuohussa aamulla ja havahduin ajattelemaan neuvoja, kuten:

"Tartu hetkeen!" "Elä hetkessä!"

Ohjeita, jotka kaikki varmasti ovat kuulleet, mutta moniko todella pystyy niitä noudattamaan?
Itse huomaan usein joko suunnittelevani tulevaa tai muistelemaan menneitä, mutta en todellakaan voi väittää eläväni tässä hetkessä ! Elän niin paljon menneessä, että asiat tulevat jopa uniini !!

Huomio pysäytti ajattelemaan, koska juuri nyt, JUURI TÄNÄÄN, asiat ovat ihanasti. Mahtava poika parhaassa iässä, ihana mies komeimmillaan, itselläkin kaikki hyvin ja terveys kunnossa.

Olisikohan tänään aika elää juuri TÄSSÄ HETKESSÄ ?

Itse ainakin yritän ;-)


4 kommenttia:

  1. Ehkapa pitaisi elaa "TASSA HETKESSA" ,mutta taysilla.
    Kun asuimme Suomessa valilla,niin silloin elin "menneessa",elikka taalla Turkissa.
    Nyt on kohta kolme vuotta taas asuttu taalla,ja ei ole ainakaan viela tullut "menneessa elamisea" tarvetta,kuin aivan pienen murto-osan verran.
    İhanaa alkavaa viikkoa sinulle.

    VastaaPoista
  2. Heippa, löysin äskettäin blogisi, tapanani on lueskella turkki-blogeja satunnaisesti kun ehdin, nimettömänä työni takia. Hätkähdin koska itse olen miettinyt Malesiaa ja nimenomaan KL:n keskuskatuja viime päivinä, en tiedä miksi, asuin siellä aikoinaan muutaman vuoden opiskelujen takia. Sen jälkeen muut maat kutsuivat K-Aasiassa työn kautta tms. mutta Malesia on viimeaikoina pyörinyt mielessäni. Mukavaa vkonlopun jatkoa Turkista, pidän blogisi tyylistä joten jatka samaan malliin!

    VastaaPoista
  3. Sateenkaari: ihana, kun kommentoit! Itse kaipaan useasti useaankin paikkaan ja sen takia menneessä tulee elettyä luvattoman usein. Tähän aikaan vuodesta vielä suunnitellaan seuraavaa kesää, jolloin tämä hetki jää kokematta! Minä kyllä luulen, että jos asuisimme siellä, voisi minunkin hetkessä eläminen olla helpompaa ;-)

    Anonyymi: Vau! Ihana, että löysit blogini! KL:n kadut, varsinkin KLCCn takana kulkevat pyörivät päässäni, koska en saa enää erästä kaduista mieleeni. Asuin KLssä 1998-1999 ja se on ihana kaupunki! Mitä opiskelit?

    VastaaPoista
  4. Heippa, jos oikein muistan olin Malesiassa 1999-2000, asuin itseasiassa Penangissa ja opiskelin siellä vaihto-ohjelman kautta kieltä, kv.kaupan aineisiin liittyviä aineita tms. Parin lukukauden jälkeen jäin heilumaan Malesiaan ja reissailemaan muualle K-Aasiaan. KL:ssä tuli vietettyä paljon aikaa, Malesiassahan oli hyvä kulkuyhteydet ja halpaa matkustaa. Ihana maa!

    VastaaPoista