sunnuntai 7. maaliskuuta 2010

Vielä vähän enneagrammista










Enneagrammissa mielenkiintoista on myös kasvu- ja stressisuunnat.
Itseni tunnistan varsinkin stressisuunnan kuvauksesta - stressitilanteissa todella olen helposti kyyninen ja vaadin perfektiomaista tulosta pikkutarkasti. Normaali tunnetilassa olen erittäin suuri piirteinen, kaukana pikkutarkasta!!








Spontaani seikkailija (7 tyyppi)

Sinä olet: optimisti, nautiskelija, seikkailunhaluinen, ideoiva, nopea
Parhaimmillasi olet: innostava, mielikuvituksellinen, luova
Pahimmillasi olet: pinnallinen, kevytmielinen, vastuuton, todellisuutta pakoileva
Sinun kannattaa tavoitella: maltillisuutta
Muita seiskatyypin henkilöitä: John F. Kennedy, Leonardo DiCaprio, Kate Winslet, Elizabeth Taylor, Mozart, Steven Spielberg, Robin Williams, Jim Carey, Cameron Diaz, Elton John, Gianni Versace

Seiskat ovat ilomielisiä, nautiskelevia ja energisiä ihmisiä, jotka osaavat nähdä kaikkien asioiden valoisat puolet. Seiskoista on hauskaa suunnitella uusia ja mielenkiintoisia asioita. Seiskatyypin henkilö nauttii innostavista ideoista ja monenlaisista uusista mahdollisuuksista. Seiska tarvitsee elämäänsä vaihtelua ja ripauksen jännittävää seikkailua. Seiskatyypin ihmiset ovat luonnostaan hyviä esiintyjiä ja viihdyttäviä seuranaisia tai -miehiä. Seiskat ovat sitkeitä yrittäjiä, jotka eivät pienistä lannistu. Seiskalle tärkeä asia on oma vapaus.

Seiskalla voi ajoittain olla vaikeuksia keskittyä samaan asiaan pitkäksi aikaa ja saattaa suunnittelemiaan tai aloittamiaan asioita loppuun. Seiskoilla saattaa olla myös ongelmia kohdata ja käsitellä elämän varjopuolia. Seiska saattaa jättää velvollisuuksiaan hoitamatta tuntiessaan, että ne rajoittavat liikaa hänen vapauttaan tai onnellisuuden ja ilon tunnettaan. Seiska voi kokea tiukat säännöt joskus pikkumaisina ja ahdistavina.

Kasvusuunta on viitosen, pohdiskelevan tarkkailijan vahvuuksiin. Positiivisia ominaisuuksia ovat esimerkiksi itsekuri, keskittyminen, objektiivisuus ja syvällisyys. Stressisuunta on ykkösen, omantunnontarkan perfektionistin kielteisiin ominaisuuksiin. Näitä ovat esimerkiksi vaara muuttua kyyniseksi, pikkumaiseksi, tuomitsevaksi ja ärtyisäksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti