torstai 27. tammikuuta 2011

Onko kiire cool?

Tänään työpaikalla puhuttiin taas kiireestä. Vakkariaihe niin kotona, töissä kuin blogissani. Sori vaan "en voi", koska on niin KIIRE! Itseasiassa tänään pysähdyin työpaikalla istuessani vessassa - siinä ainoassa työpaikan kiireettömässä paikassa - ja aloin miettiä KIIRETTÄ taas kerran.

MIKSI MEILLÄ ON KIIRE?

MIHIN MEILLÄ ON KIIRE?

ONKO KIIRE COOL ?

Kaikilla tuntuu olevan kiire tai onko vain kivempi kertoa olevansa kiireinen kuin kiireetön? Kiire tuntuu myös hyvin usein olevan jonkin asteinen tekosyy tai sokaiseeko "kiire" ihmisen niin, ettei enää huomaa pystyvänsä olemaan kiireetön? Mihin meillä on kiire?

Ennen joulua mietin kiirettä omalla kohdallani. Itselleni kiire tulee usein huonosta suunnittelusta ja siitä, että yksinkertaisesti olen suunnitellut viikkoni typerästi. Mitä tapahtuisi, jos en suunnittelisi itselleni niin tiivistä viikkoa? No, ei yhtään mitään. Tuntisin ehkä vähemmän stressiä.
Miksi työpaikalla on kiire? On paljon utopistisia aikatauluja, joihin tulisi pyrkiä. Kuka niihin aikatauluihin pakottaa? No, ei kukaan. Jonkun vain tulisi uskaltaa tehdä muutos. Mitä tapahtuisi työpaikalla, jos kiire unohtuisi? Ehkä kaikki lapset eivät ulkoisi yhtä paljon. Ehkä ruoka ei tarjoiltaisi tasan kello 11. Lapset saisivat aikuisilta enemmän huomiota. Vuorovaikutus paranisi.

Mihin meillä on kiire? Pitääkö meidän suorittaa asioita nopeammin ja enemmän? Olemmeko nykyihanteiden mukaisesti tehokkaampia suorittaessamme enemmän. Kelpo kansalaisia??
Onko kiire COOL?

Itsekin syyllistyn kiireeseen. Taas yksi vaikeasti pidettävä lupaus. Asia, jota joudun muistuttamaan itselleni.

"Mihinkäs meillä on kiire tässä valamihissa maailmassa?"
"Kiire on mielen kepponen"

Asia, jota vastaan kuitenkin haluan yrittää taistella. Olkoonkin sitten tosi UNCOOL!!



Tänään pääsin töihin kävellen. Ette usko kuinka NAUTIN!!

...nirskunnarskun nirskunnarskun...

i luv walkin' in the snow!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti