tiistai 4. tammikuuta 2011

Päätös

Hain sitten pitkällisen pohdinnan jälkeen lähikouluun ja nukuin rauhallisen yön.

Tänään töissä taas kyselin ja kuulin vain hyvää isosta koulusta. Taas siis mietityttää.

Onnettomilla koulujen sivuilla luki kouluista näin:

"koulu on 290 oppilaan alakoulu. Keskeisenä tavoitteena koululla on laadukas perusopetus. Tarkoitus on luoda jokaiselle oppilaalle vankka oppimispohja, jolle on hyvä rakentaa uutta. Vastuuntunnon kehittämiseksi oppilaita ohjataan tekemään töitä itsenäisesti ja oma-aloitteisesti sekä suunnittelemaan ja arvioimaan omaa työtään kannustavassa ilmapiirissä."

ja isosta koulusta näin:

"koulu on musiikkipainotteinen yhtenäinen peruskoulu, jossa ovat luokat 1-9. Koulun tavoitteena on kasvattaa oppilaat työskentelemään yhdessä ja hankkimaan ja soveltamaan itsenäisesti tietoja ja taitoja. Koulussa arvostetaan työntekoa ja tervettä itsetuntoa sekä korostetaan vastuuntuntoa, suvaitsevaisuutta ja hyvää käytöstä. Luokilla 3-9 on musiikkiluokat, yksi kullakin luokkatasolla."

Arvomaailmani tietysti istyy yksiin tuon ison koulun kanssa, mutta toisaalta on niin helppo vain kirjoitella... 

Niinpä työni varjolla tänään järjestin itselleni tutustumisen kumpaankin kouluun ensi viikoksi.

Eli siihen saakka mietin ja pohdin vain. Lähikoulussa on kyllä kieltämättä kulkemisetu, jota ei voi ohittaa. Ja eihän hakeminen edes tarkoita, että juuri siihen kouluun pääsee...

 

1 kommentti:

  1. Olen suomen koulujärjestelmästä out, mutta uskallan kuitenkin sanoa, että huonoja alakouluja ei Suomessa olekkaan.
    Kokemukset englantilaisista ja irlantilaisista koulusta on avannut silmäni. Suomessa kaikki lapset sentäään oppivat lukemaan. Opettajat ovat päteviä ammattilaisia ja rakennukset kunnossa. Englannissa koulujen metsästys on vanhemille suorastaan projekti, eikä mukamas hyvä koulu takaa oikeastaan mitään.
    Irlannissa asiat ovat alakoulujen suhteen paremmin.
    Niinpä sanoisinkin sinulle, että take it easy ja ajattele asiaa puhtaasi käytännön kannalta. Lähikoulu on pienempi ja lähellä. MUTTA luulenpa, että opetuksen taso kummassakin ihan sama. Noihin koulujen "mainoksiin" suhtaudun lähinnä huumorilla.
    Minä laittaisin lapseni (jos sinne siis pääsee) siihen lähikouluun JA ihan vain sen takia, että se on LÄHELLÄ!
    Reipas poikasi löytää pian paikkansa luokasta ja saa uusia kavereita, eikä koulumatkoista tule stressiä.

    VastaaPoista