lauantai 1. tammikuuta 2011

Ihanaa Uutta Vuotta!

Miten ihanan LUPAAVA päivämäärä!! 01.01.11 Minusta se näyttää ja kuullostaa uudelta alulta. Puhtaalta sivulta. Sellaisena sen aion ottaa. Uuteen vuoteen uusin kujein.

Mutta uutta ei voi mielestäni aloittaa, kurkkaamatta entiseen.

Viime vuonna:

- ymmärsin monta uutta asiaa itsestäni, monta tosin kantapäiden kautta.
- sain uusia haasteita työhön liittyen ja selvisin niistä hyvin.
- ymmärsin olevani äärettömän onnekas, koska rakastan ja minua rakastetaan.
- JA koska minulla on mielettömiä ystäviä ympärilläni.
- en pitänyt uuden vuoden lupauksistani kiinni (olipas ylläri!), MUTTA pidin kylläkin kiinni
muutamasta asiasta, jotka lupasin vuoden varrella
- Vuosi 2010 oli kaiken kaikkiaan onnellinen vuosi, vaikka se ei aina täältä blogistani heijastukaan.

Ja sitten ne "lupaukset" ja toiveet tälle vuodelle:

- Downsifting jatkuu. Tällä hetkellä kohdistan huomioni erityisesti tavaroista eroon pääsemiseen. Materialistina tavaraa on niin paljon, että se jo yksin aiheuttaa stressiä.
- Sisäistän levottomuuteni ja keksin keinoja sen hillitsimiseksi, jatkuvan kieltämisen ja voivottamisen sijaan.
- Olen paikalla läheisilleni tärkeinä hetkinä ja huolehdin arvojärjestyksen oikeellisuudesta.
- Yritän asennoitua löytämäni sitaatin mukaisesti:
"If you wanna be happy, be happy" "Jos haluat olla onnellinen, ole onnellinen".
Uskon, että se todella on niin, että ihmisellä itsellään on onnellisuuden avaimet kädessään.

Suuria juttuja, mutta joita todella joudun työstämään. Ehkä eniten haluan yrittää sitä, että kiire ei enää ole tekosyy. Siispä lisään vielä sen ylläolevaan listaan - kiireen käyttö selittelyssä on kielletty tänä vuonna.

Uusi vuosi on minulle tärkeä. Vaikka joulu on rakas, se monesti (tai no, aina) sisältää pakkaamista, purkamista, matkustusta ja vaikka mitä - melkoinen stressipamaus siis!! Uutena vuotena taas se kaikki on takana ja on aikaa vain itselleen omassa kodissa. Silloin löydän juhlaan kuuluvan tunnelman - on aika vaihtaa mennyt vuosi taakse ja ottaa vastaan uusi vuosi uusin kujein.

Eilen olin aamupäivän vielä töissä, mutta työpäivä oli normaalista poikkeava ja sisälsi raportteja ja shoppailureissun. Muksukin sai olla mukanani tutustumassa työhöni, vaikkakin realistinen kuva jäi saamatta. Olisipas varsin mielenkiintoista kuulla mitä hän ajattelee mutsin tekevän palkkansa eteen!!

Työpäivän jälkeen suuntasimme hakemaan pukin ree'estä pudonneen lahjan yhdeltä minun työpaikoiltani (Summamutikan Ihmevekotin) ja kotiin juhlistamaan vuoden viimeistä päivää. Lapsen ja miehen ystävät tulivat ja menivät koko illan, mutta minä vietin illan nauttien olostani sohvan ja facebookin väliä kulkien. Ihanan rentouttavaa! Poikien kanssa valoimme tinat - pojat saivat miekat, joiden tulkitsivat tarkoittavan hyviä taisteluita, minä tietysti sain laivan tarkoittamaan matkaa ja runsaasti rahaa ;-)


Ja uusi vuosi vaihtui perinteisesti omalla parvekkeella oman perheen voimin muiden raketteja ihaillen. Jostainhan on tässä elämässä sentään pidettävä kiinni!!


Ihanaa Uutta Vuotta!!


1 kommentti:

  1. Minä puolestani jätin lupaukset tekemättä. Yritän ajatella, että kaikkia ympräillä olevia asioita en voi muuttaa, mutta se mitä oman pään sisällä tapahtuu on minun hallinnassa.
    Maan yleinen tila ei voi olla vaikuttamatta mielialaan, joten yritän keskittyä siis vain asioihin joihin voin vaikuttaa.

    Olen viime vuosina tehnyt töitä itseni kanssa tuon kiireen suhteen. Kyllä omista menoista voi joustaa aina välillä, että pystyy tapaamaan esim ystävää, joka on vain pikaisesti käymässä.
    Kännykkään ei tarvitse aina vastata. Yritän keskittyä yhteen ihmiseen kerrallaan.

    Itse kyllä olen joutunut pettymään, kun esittää taapaamista ja itsellä aika on rajallista (esim Suomessa lomaillessa), eikä toiselta löydy aikaa. Pitää mennä jumppaan, pankkiin, saunaan....eikä menoja voi siirtää, ei sitten millään. Silloin tulee mieleen, että ollaanko sitä ystäviä ollenkaan. Tottakai ymmärrän oikeasti kiireelliset menot. Meistä ihmisistä on tullut niin itsekeskeisiä, eikä omia rutiineita voida muuttaa.

    Kerro miten aiot päästä tavaroista eroon? Minussa on vähän hamsterin vikaa. Olen aloittanut heittämään käyttämätöntä kamaa pois ja poikien pienistä vaatteista ja leluista jne yritä päästä heti eroon. On niin helppo kasata tavaraa ullakolle.

    Ai kun kiva, kun olet taas linjoilla. Täällä on todella terapeuttista käydä miettimässä asioita.

    VastaaPoista