perjantai 28. tammikuuta 2011

UNELMA

Tänään vilkaisin vanhaa blogiani ja siellä ollut kuvaa marokkolaishenkisestä keittiöstä.

Siitä se sitten lähti. Unelma juuri täydellisestä keittiöstä.

Värisävyiksi haluaisin okran, tumman ruskean, sinisen, ripauksen vihreää.

Näissä kuvissa on sitä oikeaa tunnelmaa ja sävyä:


















UNELMASSANI olisi edellä mainittujen värien lisäksi:

- käytetty Iznik laattoja pintojen koristelussa.

- seinät reinustettu perinteisellä "laverisohvilla", vähän yllä olevan kuvan kaltaisesti.

- runsaasti tilaa kasvattaa yrttejä.


Visio päässäni on niin selkeä, mutten löytänyt netistä mitään vastaavaa... Onnistuitteko kuvittelemaan unelmieni keittiön?

Mies jo vaikersi, kun kerroin aloittavani Iznik-laattojen raahauksen Istanbulista (ystävälläni on liike ja toinen ystäväni maalaa niitä käsin). Hän pitää eniten perinteisestä skandinaavisesta tyylistä - valkoisesta ja metallista... onneksi sisustuksissa minulla on silti enemmän sananvaltaa eli Iznik it is. Tosin pitää vielä suunnitelmia työstää, koska välimeren tunnelman saavuttaminen näillä leveyspiireillä on hieman haasteellista ;-)

8 kommenttia:

  1. Ihania kuvia. Meille on myös keittiö kesken... (lue: ei edes aloitettu) Suunnitelmissa ainakin voimakasta turkoosia ja punatiiliseinää. Meillä ei vaan kauheesti auta tällä hetkellä panostaa, kun on edessä putkiremppa jossain vaiheessa lähitulevaisuudessa. toisaalta olis sopiva hetki kokeilla värejä ja korvata ne sit uudella jos siitä ei tuukaan hyvä. En tiedä jaksanko muutenkaan odottaa, jos vaan vetäis ne yläkaapit hemmettiin ihan odottaessa, sen verran ne ärsyttää! :D

    VastaaPoista
  2. On niin hieno toi eka keittiökuva, et pitää käydä vähintään kerran tunnissa ihailemassa!

    VastaaPoista
  3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  4. Karoliina- eiks ookin?? :-D

    ii- tämä on todellakin vasta unelmoinnin aiheena...laatta laatalta... huomaan myös, ettei unelmieni keittiö sijoitu mielessäni nykyiseen asuntoon vaan ikkunoista huokuu Egean meren tuoksut :-D

    VastaaPoista
  5. Minua kiehtoo tuon toisen aolevan kuvan värit ja lämmön hehku...ja lisäksi siihen tarvitaan ikkunasta kantautuva meren tuoksu

    VastaaPoista
  6. Boncuk, sun taytyy ottaa upea kuva Egean meren rantamaisemasta, printata se "tapettiin" jossain liikkeessa ja peittaa silla yksi seina :)

    VastaaPoista
  7. Katundar - kiitos kommentista! Tuossa mainitsemassa kuvassa minua kiehtoo juuri nuo laatat. Kukapas olisi uskonut tämänkin päivän tulevan 10 vuotta sitten!!??

    Karoliina- KYLLÄ!! Mahtava idea!! Pakko toteuttaa! Mulla on yksi paikka mistä haluaisin kuvan, mutta siinä kyllä tarvitsisin miehen kuvaajaksi, koska kuvan ottamiseen tarvitaan hulluutta ja kuolemanpelottumuutta. Tai sitten vaan semmoisen adhd-tyyppisen vaihtoehdon, joka saa kicksejä vaarallisista tempuista. - luonnonsuojelualueelta aukeaa näkymä koko kylään tai vastaavasti Marmara saarelle... KIITOS VINKISTÄ!!

    VastaaPoista