tiistai 16. helmikuuta 2010

Boncuk

BONCUK

Vuosien varrella olen saanut paljon kyselyitä siitä miksi nimimerkkini on Boncuk. Nyt ajattelin olevan ajan avata asiaa ;-)

Ollessani kissatarhalla (jossa oli yli 150 kissaa) töissä sain usein keksiä uusia nimiä kissoille. Pomollani Jeanniellä kun ei enää riittänyt mielikuvitus moiseen. No, ensin tuntui hienolta nimetä kissoja suomalaisittain - Lumi, Valo, Sini, jne. Pikku hiljaa hommassa kuitenkin alkoi olla haastetta, koska Jeannien kyky sisäistää suomenkielisiä nimiä oli selvästi rajallinen ja arki alkoi olla melkoisen vaivalloista.
- "Did you vaccinate Lumi this morning?"
- " Who's Lumi?"
- " That great white cat that I named after snow in Finnish"
- "Oh, you mean Snow. Yes, I did vaccinate him."

Niin sitten päätin, että kun Turkissa kerran ollaan kissojen nimetkin saavat olla turkkilaisia. Boncuk oli ensimmäinen turkinkieliseksi nimeämäni kissa. Pieni kuin suloinen helmi.

Boncuk- nimimerkki voisi kuvastaa myös rakkauttani helmiin ja koruihin. Hamstraan niitä kaikkialta ja nyt alan olla melkoisen pro myös itse suunnittelemaan ja tekemään niitä ;-)







2 kommenttia:

  1. Tulinpas kommentoimaan, että teidän perheen miesten jutuista löytyy aika paljon yhtäläisyyksiä allekirjoittaneen perhe-elämään :)

    Ja nuo helmet ja korujen tekeminen oli iso intohimoni Turkissa. Siellä kun oli niitä ihania pikku putiikkeja joissa myytiin vaikka minkälaista koruainesta.

    VastaaPoista
  2. Miehillä on jokin keskinäinen syvempi ymmärrys ;-) Ei vain voi muuta kuin yrittää ymmärtää, vaikka en aina kyllä ymmärräkään :-D

    Mä en viime vuonna päässyt haluamaani koruputiikkeihin. Tänä vuonna pidän huolta, että pääsen :-D !! Korujen tekemiseen hurahtaa helposti !! Ja kun rajoja mielikuvitukselle ei ole...

    VastaaPoista